Skip to main content

Van Eeuwen

De eeuwenoude kracht van de natuur

Mijn naam is Suzan, eigenaar van Van Eeuwen. Vroeger al vond ik het fantastisch om met het gezin en de hond heerlijke boswandelingen te maken. Deze boswandelingen leiden ons nooit over de bestaande paden maar altijd kriskras door het bos. De bijzondere aantrekkingskracht van de natuur heeft me altijd verwonderd en is een rode draad in mijn leven.

Toen Total Animal Products op mijn pad kwam en de voormalig eigenaar aan mij vroeg om een product te ontwikkelen zei ik dan ook volmondig ja. Deze samenwerking leidde tot de overname van Total Animal Products en Van Eeuwen werd geboren.

Onze overtuiging

Wij zijn overtuigd van de eeuwenoude kracht van de natuur. Eeuwen geleden wisten mens en dier precies wat ze moesten doen of nuttigen om in in goede gezondheid te leven en te herstellen bij klachten. Hier hoefden ze enkel hun instinct voor te volgen. Het zelfhelend vermogen van hun lichaam werd hiermee aangesproken. Het was de kracht van de natuur die ervoor zorgde dat mens en dier een gezond leven leidden.

Onze producten

Met onze producten willen we zorgen voor een gezond dier en daarmee ook een gelukkig baasje. Planten, kruiden, en bomen hebben een bewezen geneeskracht. Natuurlijke ingrediënten vormen dan ook de basis van onze producten. Een zorgvuldig geselecteerde combinatie van ingrediënten maakt dat niet het symptoom, maar de oorzaak aangepakt wordt. Zo dragen onze natuurlijke producten al sinds 1997, bij aan het zelfgenezend vermogen van het dier.

Onze familie

Bij Van Eeuwen doen we alles zelf. Van de inkoop van grondstoffen tot het ontwikkelen van recepturen en van productie tot verkoopadvies. We werken voor de verkoop van onze producten dan ook nauw samen met onze retailers. We spreken daarom niet van retailers maar van ambassadeurs. En we zijn trots op onze ambassadeurs. Zij stellen zich open voor onze aanpak. Dat is niet vanzelfsprekend en daar is lef voor nodig. Ze geloven in de werking van onze producten en geven het beste advies aan klanten. Samen met ons maken ze het verschil. Door eeuwenoude kennis in te zetten en de natuur zijn werk te laten doen.

Zó werkt Van Eeuwen met de kracht van de natuur

Geschiedenis

Van Eeuwen, van nu

Verandering is een natuurlijk proces. Organisch meebewegen met dat wat gebeurt en goed voelt. Een bloemknop die uitgroeit tot een prachtige bloem. Een rups die een kleurrijke vlinder wordt.

Zo ook verloopt de groei van Van Eeuwen. Ooit opgericht als HOPP v.o.f door Herman Ottenheijm. De ruitersport maakte als eerste kennis met de natuurlijke producten van HOPP. Later richtte zijn zoon het bedrijf TAP, Total Animal Products op. Ook kleine huisdieren kunnen vanaf die tijd de kracht uit de natuur ervaren. Meer dan 20 jaar hebben vader en zoon dieren en hun eigenaren in heel Nederland met liefde en kennis bijgestaan.

In 2020 werd Suzan Joosten eigenaar van het bedrijf. De bijzondere aantrekkingskracht van de natuur heeft haar altijd gefascineerd en is een rode draad in haar leven. Boswandelingen leiden haar nooit over de bestaande paden maar kriskras door het bos. Met de neus in het gras om vol verwondering het werk van de mieren te aanschouwen of met de handen in de aarde typeren Suzans geduld en liefde voor de wonderlijke natuur.

Na 15 jaar als docent in het onderwijs te werken, was het tijd voor een nieuwe stap. Als goede bekende vroeg voormalig eigenaar Herman om samen een product te ontwikkelen. Deze samenwerking leidde tot de overname van Total Animal Products en Van Eeuwen werd geboren.

Suzan ervaart het werken met de producten en klanten als heel waardevol. Voor de toekomst ziet ze mooie samenwerkingen en een groeiend bewustzijn voor natuurlijke producten voor huisdieren en paarden. Word je enthousiast van ons verhaal? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

1997
Sinds
70+
Verkooppunten
30+
Producten
  • Kwaliteit
  • Kleinschaligheid en ambacht
  • Goed advies
  • Samenwerken
  • Oerkracht uit de natuur

Waar wij in geloven

Missie & visie

Van Eeuwen staat voor kwaliteit en kleinschaligheid. Grip op het hele proces, van receptuurontwikkeling tot inkoop grondstoffen, productie en verkoopadvies maken intensieve samenwerking en persoonlijk contact mogelijk. Van Eeuwen gelooft dat een bredere kijk op de gezondheid van dieren essentieel is. Daarom werken we samen met dierprofessionals die zich openstellen voor onze aanpak en jouw als diereigenaar het beste advies geven.  Ook omringd Van Eeuwen zich met (natuurgeneeskundig) dierenartsen en wetenschappers om zo een bredere kenniskring op te bouwen.

Onze producten

Wij maken onze producten zelf, zo weten we altijd dat ze puur en eerlijk zijn.

Dieren hebben een groot zelfgenezend vermogen. Soms functioneert dat vermogen niet goed en is er iets nodig om weer gezond te worden. Omdat huisdieren niet zelf hun voeding kunnen kiezen, zorgt Van Eeuwen voor de juiste prikkel om weer terug in balans te komen. Hoe meer baasjes de oerkracht uit de natuur ontdekken, hoe blijer onze maatjes!