Skip to main content

Darmozan

Spijsvertering

Van Eeuwen Darmozan is goed voor de darmwerking.

Bij een waterige ontlasting proberen de darmen in hevige mate toxische afvalstoffen af te voeren. De darmen gaan harder werken en de uitscheiding van water wordt verhoogd. 

Bij geen of moeilijke ontlasting zorgt Van Eeuwen Darmozan voor een dunnere ontlasting waardoor het dier minder moeite hoeft te doen.

Van Eeuwen Darmozan

 • Brengt de darmen in balans
 • Goed voor een evenwichtige darmflora
 • Het maakt de ontlasting steviger of juist zachter. Net dát wat nodig is! 

Heeft jouw verkooppunt dit artikel nog niet?
Vraag hen dit te bestellen bij Van Eeuwen.
Wij staan voor jullie klaar!

Informatie

 • Van groot belang is het herstellen van het evenwicht van de bacteriële flora in het maagdarmkanaal. Ook de zorg voor het optimaal functioneren van het slijmvlies krijgt aandacht. Dit slijmvlies heeft de belangrijke taak om belangrijke voedingsstoffen door te laten naar de bloedbaan en het houdt juist onverteerde voedseldeeltjes, gifstoffen en ongenode gasten tegen.

Eeuwenoude natuurkracht

Smalle Weegbree (Plantago lanceolata)

Heeft een beschermende werking op de slijmvliezen. Topconditie van de slijmvliezen draagt bij aan een goede algehele gezondheid.

Canadese geelwortel (hydrastis canadensis)

Helpt de spijsvertering als geheel proces en draagt bij aan gezonde darmslijmvliezen. De werkzame stof berberine zou van zeer positieve invloed zijn op de algehele darmgezondheid.

Braaknoot (Nux vomica)

Extract wordt toegepast om verlichting te bieden aan dieren die te veel, te snel of iets verkeerds hebben gegeten. Het ondersteunt de vertering in de darmen en brengt in combinatie met de slijmvlies-ondersteunende werking van Smalle weegbree de darmen tot rust.
 • Overige werkzame plantextracten zijn Zomereik (Quercus robur), Engelwortel (Angelica archangelica), Kalmoes (Acorus calamus), en Venkel (Foeniculum vulgare). 
 • Zorg bij diarree voor voldoende vocht inname, het dier raakt namelijk veel vocht kwijt.
 • Vergeet niet dat andere organen invloed hebben op het functioneren van de darm. Het ondersteunen van de leverfunctie kan van grote invloed zijn op de darmgezondheid en zijn functie.

Gebruik

Gebruik 2x daags, 4 weken. In sommige gevallen zal gebruik voor langere tijd achter elkaar of 2 á 3 keer per jaar een kuur nodig zijn voor een optimaal resultaat. 

Hond

10 - 20 druppels

Kat

10 druppels

Overige kleine huisdieren

4 - 10 druppels
 • Aanvullend diervoeder voor hond en kat. Toedienen direct in de bek of door het voer/water. Bij voorkeur 15 minuten voor het eten.
 • Het kan gebeuren dat klachten kortstondig verergeren. Dat is niet erg! Het lichaam wordt aangezet tot actie. Op deze manier wordt een gezonder lichaam gevormd. Voor de lange termijn. De eigen kracht van het dier mag zich laten zien!
 • Indien gewenst kan de eerste dagen de dosering gehalveerd worden. Kijk goed naar de behoefte van jouw dier. 
 • Natuurlijke middelen van Van Eeuwen bezitten veel potentie. Ze vragen commitment en geduld van de dierbezitter. Heeft jouw dier maanden of zelfs jaren klachten? Gun jij jouw dier verlichting van dit ongemak? Weet dat het een poosje kan duren voordat het gewenste resultaat merkbaar is. Omdat het lichaam zélf aan het werk gaat zal jouw maatje uiteindelijk sterker worden.