Skip to main content

Privacy verklaring

Laatst gewijzigd: 18 maart 2021

Over ons privacybeleid

Van Eeuwen vindt jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doen we er alles aan om je persoonlijke informatie vertrouwelijk en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming te behandelen.

Om jouw aanvraag voor informatie, onze nieuwsbrief of je bestelling zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we gegevens van je nodig.

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan die worden beschreven in deze Privacy Verklaring, tenzij we van tevoren je uitdrukkelijke toestemming hiervoor hebben verkregen. Die toestemming kan blijken uit het feit dat je per e-mail of anderszins een vraag aan ons stelt. In deze Privacy Verklaring delen we hoe we die gegevens gebruiken.

Deze Privacy Verklaring is van toepassing op het gebruik van de informatie die je met ons deelt:

  • online als je onze website van-eeuwen.com bezoekt
  • offline als je informatie met ons deelt, bijvoorbeeld als je jouw e-mailadres aan ons geeft op een event of wanneer je een dienst of product offline koopt

Door onze website te bezoeken, ga je akkoord met deze Privacy Verklaring en de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op onze website. Ook wanneer je offline gegevens met ons deelt ga je hier mee akkoord.


De informatie die wij verzamelen

Op onze website verzamelen en/of ontvangen we twee soorten informatie:

  1. Persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt.

We verzamelen geen persoonlijke informatie als je de website bezoekt tenzij je deze vrijwillig met ons hebt gedeeld, bijvoorbeeld door het invullen van het contactformulier.

Wanneer je een bestelling plaatst of het contactformulier invult via de website of op een andere wijze, vragen we naast je voornaam, achternaam en emailadres ook om je woonadres en telefoonnummer. Deze informatie hebben we nodig voor het versturen van de producten en eventuele persoonlijke afstemming over de bezorging.

Als klant van Van Eeuwen kun je er voor kiezen een SEPA machtiging in te vullen. Om de betaling (automatische incasso) en facturering mogelijk te maken staan je gegevens in het beveiligde boekhoudprogramma SnelStart. SnelStart voert voor ons jouw automatische incasso uit en ook de facturen die je van ons ontvangt worden gemaakt en verstuurd door SnelStart. De verzending van de pakketten wordt uitgevoerd door PostNL.

We wijzen je erop dat SnelStart voor het gebruik van je informatie hun eigen Privacy Verklaring hanteert. Deze partij is uiteraard verplicht jouw gegevens vertrouwelijk te behandelen.

Persoonsgegevens die om technische redenen automatisch aan ons worden doorgegeven.

We maken gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen.


Hoe we je gegevens gebruiken

Van Eeuwen verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:  

  • Afhandelen van de betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief (via laposta.nl)
  • Bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Afleveren van goederen en diensten
  • Verwerken van gegevens indien wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Beveiliging

Van Eeuwen neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

We slaan jouw persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. Op onze website worden de gegevens die je met ons deelt via een beveiligde verbinding (SSL) naar ons verstuurd.

We geven jouw informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden en delen op geen enkele wijze je informatie met derden buiten de partijen die in deze Privacy Verklaring worden beschreven.

Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Van Eeuwen en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek.

Van Eeuwen wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende linkhttps://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Bewaartermijn

Wij bewaren je gegevens zolang je klant van ons bent. Dit betekent dat wij je klantprofiel bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met jouw (persoons)gegevens te bewaren. Deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren.


Wijzigingen in deze privacyverklaring

Eventuele wijzigingen van onze website kunnen leiden tot wijzigingen in deze Privacy Verklaring. We raden je daarom aan deze Privacy Verklaring regelmatig nog eens te lezen.

Van Eeuwen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Loosteeg 14-G
5981 NH Panningen
KVK: 72302844